Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

  • bicicleta adaptada
  • submarinisme adaptat
  • tennis adaptat
  • natació adaptada
  • kaiak adaptat
  • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Bicicleta adaptada / I Jornada Vies Verdes de Girona en bicicleta adaptada

02
Juny 08

I Jornada Vies Verdes de Girona en bicicleta adaptada

Portada del díptic de la jornada.

Els 92 participants en la I Jornada Vies Verdes de Girona en bicicleta adaptada, celebrada a Amer el passat 1 de juny, han convertit l’esdeveniment en la major concentració d’aquestes característiques a Catalunya, tot i l’abundant pluja que va estar present en quasi tota la jornada.

Més participants...Amb dos itineraris per fer, que es van convertir en tres per a compensar el petit retràs degut a la pluja, els participants, persones afectades de tetraplègia i altres discapacitats severes –paràlisi, amputació de les extremitats inferiors...- així com els seus familiars i amics, van iniciar cap a les 11,30h del matí els seus respectius recorreguts, des de Les Planes d’Hostoles (8km) i Sant Feliu de Pallerols (14 Km) per als no iniciats, i des de Olot (33 Km) per als experimentats, pels seus magnífics escenaris que ofereixen les Vies Verdes de Girona. Tots van coincidir novament a Amer on començaven a arribar novament a les 13.00h. Allà els esperaven les autoritats locals i representants de la organització: l’Alcalde Xavier Targa, el gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Emili Mató, i els coordinadors de l’activitat, oferint-los un refrigeri i uns diplomes acreditatius de la seva participació.

Una característica intrínseca de l’itinerari escollit i el punt de trobada és l’excel·lent adaptació de la ruta i les instal·lacions per a persones amb discapacitat. Això facilita la integració mitjançant l’esport i contribueix a la igualtat social.

Acte seguit, dues immenses paelles al punt i saboroses mostres de la gastronomia de la comarca van posar el colofó a aquesta magnífica jornada al Pavelló d’Esports d’Amer. Una jornada organitzada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona, que ha comptat amb la col·laboració de Gumfaus, SL, la Diputació de Girona, l’Ajuntament d'Amer, la Secretaria General de l'Esport, la Fundació Guttmann, la Federació Catalana d’Esports de Minusvàlids Fisics, Mou-te en bici i Atbach i en la qual la Raquel, el Pol, el Pau, la Patricia, la Ma. Teresa i una llarga llista de persones amb discapacitat han estat els autèntics protagonistes demostrant que “l’esport adaptat és esport” i que es pot gaudir sobre rodes.