Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

 • bicicleta adaptada
 • submarinisme adaptat
 • tennis adaptat
 • natació adaptada
 • kaiak adaptat
 • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Bicicleta adaptada / Vies Verdes de Girona en bicicleta adaptada 2010

07
Jul 10

Vies Verdes de Girona en bicicleta adaptada 2010

vies_verdes_2010_gra_int

vies_verdes_2010_pet1El passat dia 6 de Juny vàrem fer la jornada amb les 25 bicicletes adaptades disponibles. Varen participar 67 persones entre usuaris de bicis adaptades i acompanyants que junt amb el personal d'organització vàrem arribar a ser un grup d'unes 90 persones.

Essent la tercera edició de Vies Verdes de Girona en Bicicleta Adaptada... ¡no podia faltar al pluja! Efectivament (¡com cada any!) a les 9:00h. del matí, a l'estació de Sant Joan de les Abadesses va començar a diluviar. Però també com cada any... a les 10:00h. la pluja, puntual, va deixar de xipollejar la jornada. Vàrem començar a distribuir acreditacions i bicis i també puntuals, a les 11:00h. ja estaven tots els participants cadascú amb una bici, adaptada o no, segons corresponia. Tots els participants estaven molt il·lusionats i la meteorologia ens estava donant marge d'acció.

La ruta es va iniciar a la pròpia estació de Sant Joan de les Abadesses. La ruta del Ferro del Carbó arrenca en el punt més alt a Ogassa i connecta amb un pronunciat desnivell fins Sant Joan de les Abadesses. A partir d'aquí i durant 11 km. el terreny es suavitza en una baixada prolongada fins Ripoll, tot sobre pista asfaltada.

El paisatge era abundant. Les muntanyes estaven plenes de vegetació amb uns verds intensos i la pluja havia pronunciat encara més les olors de la vegetació que netegen per dins i per fora. El riu Ter baixa ple al costat de la via i sentíem el soroll de l'aigua brollant pel damunt de roques i esquivant els arbres.

vies_verdes_2010_pet2Com era d'esperar en una ruta molt de baixada, tots els participants van arribar al punt d'avituallament, a uns 500 metres abans d'arribar a Ripoll, cap a les 12:00h. Allà vàrem fer una segona sortida per arribar pròpiament a l'entrada de la ciutat de Ripoll i emprendre el camí de retorn en un tram de pujada suau d'uns 5 km de via verda. En arribar a aquest punt, junt a una casa de turisme rural, el grup va esperar el servei de recollida per a retornar fins Sant Joan de les Abadesses. Els més audaços varen retornar fins Sant Joan superant amb energia la pujada sostinguda... cosa gens fàcil de fer amb bicis que no són de competició.

A Sant Joan, just abans de la butifarrada popular l'Emili Mató, gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona va fer el lliurament dels diplomes que donen constància de la participació en la jornada. A continuació va aparèixer la nostra amiga la pluja... amb el que van haver de traslladar-nos a l'interior de l'Alberg per a menjar tranquil·lament a resguard de la pluja.

Vàrem acabar recordant que Vies Verdes de Girona és l'entitat pionera en disposar bicicletes adaptades que es poden llogar en quatre punts al llarg de la via. Amb la qual cosa qualsevol persona amb discapacitat que vulgui fer un tram de via verda pot reservar una bicicleta i a gaudir!

Des de fa un any, Areadaptada Associació i amb el recolzament de Fundación Antena 3 tenim a la disposició de les persones que ho desitgin bicicletes adaptades per a llogar. Disposem de dos models impulsables amb els peus i tres models impulsables amb les mans. Amb això cobrim un ventall quasi complert perquè sigui quin sigui el tipus de discapacitat, nens o adults, podeu practicar la bici adaptada.

Recordar-vos que la bici adaptada és quasi bé l'únic esport que tots, participants amb bici adaptada i bici convencional, podem fer junts.

Donem les gràcies al Consorci de Vies Verdes de Girona per aquestes jornades de bici adaptada que fan més popular el seu ús i també a la bona disposició de l'ajuntament de Ripoll pel seu punt d'avituallament i a l'Ajuntament d'Ogassa i Sant Joan de les Abadesses per la seva excel•lent disponibilitat i la boníssima butifarrada!!!

GRÀCIES A TOTHOM PER PARTICIPAR. En breu farem noves convocatòries!

Una abraçada a tots i totes!

vies_verdes_2010_gra_int2

Albert Font
Àrea Adaptada Associació
Coordinador, patrocini i comunicació d'activitats lúdico-esportives.
Tel. 93 736 25 20
Mòbil: 654 11 99 01
www.areadaptada.org
info@areadaptada.org

La nostra galeria d'imatges:

--- Fes click sobre les imatges per ampliar-les ---

 • vies_verdes_2010 #1
 • vies_verdes_2010 #2
 • vies_verdes_2010 #3
 • vies_verdes_2010 #4
 • vies_verdes_2010 #5
 • vies_verdes_2010 #6
 • vies_verdes_2010 #7
 • vies_verdes_2010 #8
 • vies_verdes_2010 #9