Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

 • bicicleta adaptada
 • submarinisme adaptat
 • tennis adaptat
 • natació adaptada
 • kaiak adaptat
 • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Busseig adaptat / Submarinisme Adaptat BCN '09: una experiència apassionant!

15
Des 09

Submarinisme Adaptat BCN '09: una experiència apassionant!

sub_2009_final_interior

El passat 1 de novembre es va celebrar la cinquena edició de Submarinisme Adaptat. Les experiències viscudes son sempre plaents per a tothom: participants, instructors, ajudants i amics.

Aquest any vàrem comptar amb participants amb una diversitat funcional molt àmplia: persones amb afectacions neurològiques, persones amb lesió medul·lar i persones amb malalties congènites. La descripció funcional seria des de persones que tenien molt poc moviment en cames i braços, dependents de cadira de rodes, fins el cas mes lleu d'una persona que camina amb dificultat ajudada d'un bastó. Entremig també hi havia persones amb dificultat en la visió i dificultat de comprensió.

Totes aquestes característiques personals no van impedir que els nostres instructors i ajudants d'instructors fessin molt bé la seva feina. Com sempre, cada persona és un cas diferent i adaptem el llenguatge i les instruccions adequant-los a la capacitat de cada participant. Si cal més temps per a un que per a un altre, se li atorga, aquest és i serà sempre el nostre distintiu de qualitat.

Cada participant tenia com a mínim un instructor experimentat en submarinisme adaptat que podia ser de FEDAS o de PADI i de dos a tres ajudants, submarinistes també, que tenen titulacions des d'Advanced Open Water (Padi) o una estrella (FEDAS) fins a Rescue o Dive-Master (Padi) o tres estrelles (FEDAS).

DESTACAR

Club Natació Barcelona.
La molt bona disponibilitat dels Gerents i coordinadors del CN Barcelona ens va facilitar molt la nostra tasca tot gaudint d'un entorn i instal·lacions immillorables a Barcelona. El Sr. Millans, president del Club Natació Barcelona, ens manifestava la seva satisfacció en poder-nos oferir els serveis i les instal•lacions del Club i amb la voluntat de disposar el que necessitéssim en qualsevol moment.

Una gran experiència viscuda pels participants amb molta emoció i encara més pels acompanyants, amics i pares. Així ens ho manifestava n'Enrique Romero (40 anys, tetraparèsia), que també ens manifesta la voluntat de treure's el títol de OWD: "Una breve nota para darte las gracias por lo que habéis hecho por nosotros ayer. Para mí esto es volver a la vida y no tengo palabras suficientes para darte las gracias a ti a y a los instructores."

També és encoratjador el comentari de Laura Seco, mare de l'Èric, el nostre participant més jove (vuit anys, artrogriposi): "Només dir-te que ahir l'Èric va gaudir molt de l'activitat, ja portava dies parlant del tema i els nens ja saps... no tenen espera, diu que li va agradar més del que es pensava, va sortir emocionat i molt content i nosaltres també. Totes les persones que van participar ens van semblar genials, un gran equip."

sub_09_final_9L'Èric ja havia participat amb Areadaptada Associació en la descoberta de la bicicleta adaptada. Aquí cal comentar la capacitat dels pares de nens amb discapacitat, com els pares de l'Èric (i altres pares), que no tenen complexos en sortir i donar diferents possibilitats als seus fills perquè el nen pugui provar i descobrir activitats lúdico-esportives com el submarinisme adaptat o esports com la bicicleta adaptada. L'Èric ja es veu que té voluntat activa i esportista imprescindible per a un bon creixement emocional i físic. I els seus pares saben recolzar-lo en aquests espais de descobriment. Felicitats.

Des d'aquí encoratgem altres participants en edicions futures, pares, familiars i amics a participar de l'esport adaptat. Des d'Areadaptada Associació us ajudarem a provar el submarinisme adaptat o la bicicleta adaptada. I si necessiteu provar altres esports us podem orientar, també amb la col·laboració de les federacions esportives, sobre on i quin esport practicar.

En aquesta edició ens va acompanyar l'Eduard Berraondo, periodista esportiu i membre de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), que molt amablement va assistir a la nostra Jornada mogut per la sensibilitat cap a l'activitat i també ens va ajudar a lliurar els diplomes a cada participant. Moltes gràcies, Eduard!

La Jornada de Submarinisme Adaptat 2009 no hauria estat possible sense l'ajuda de tots els instructors, les instructores i els ajudants que han participat, coordinats pel Rodri i amb la tasca prèvia de la Laura. Vull agrair els nois de Alpha Subacuatic, Nautitracción i Servisub Marina pel material aportat. Gràcies també als Amics de l'IEM (Institut d'Estudis Mèdics) per la seva aportació de l'equip de prevenció, a Mutua General de Seguros i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i FEDAS (Federación Española de Actividades Subacuáticas).

Moltes gràcies a tots i fins a la propera!

RECULL FOTOGRÀFIC DE LA JORNADA:
Deixem a la vostra disposició un recull de fotografies de la jornada. Per descarregar el arxius .zip, botó dret sobre l'enllaç i escollir l'opció "Guardar enlace como".

Paquet fotogràfic 1
Paquet fotogràfic 2
Paquet fotogràfic 3
Paquet fotogràfic 4
Paquet fotogràfic 5
Paquet fotogràfic 6
Paquet fotogràfic 7
Fotografies submarines 1
Fotografies submarines 2
Fotografies submarines 3
Fotografies submarines 4
Fotografies submarines 5

¡ESPORT ADAPTAT!

Esport en família, iniciació a l'esport, sortides en grup.
Grans rutes, rutes de cap de setmana, viatges, excursions.
Activitats d'esport adaptat per a escoles d'Educació Especial, Associacions, Clubs, Institucions públiques i privades, empreses, grups i individual.
En totes les activitats, segons l'ordre d'inscripció, tenen prioritat els nens amb discapacitat.

Albert Font
L'esport adaptat ÉS ESPORT! (©GUMFAUS, SL)
Coordinador, patrocini i comunicació d'activitats lúdico-esportives.
Tel. 93 736 25 20
Mòbil: 654 11 99 01
www.areadaptada.org
info@areadaptada.org

La nostra galeria d'imatges:

--- Fes click sobre les imatges per ampliar-les ---

 • SubmarinismeBCN2009 #1
 • SubmarinismeBCN2009 #2
 • SubmarinismeBCN2009 #3
 • SubmarinismeBCN2009 #4
 • SubmarinismeBCN2009 #5
 • SubmarinismeBCN2009 #6
 • SubmarinismeBCN2009 #7
 • SubmarinismeBCN2009 #8
 • SubmarinismeBCN2009 #9