Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

 • bicicleta adaptada
 • submarinisme adaptat
 • tennis adaptat
 • natació adaptada
 • kaiak adaptat
 • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Bicicleta adaptada / Una festa d'adaptació total Bikeshow '09 + Festa de la Bici

17
Set 09

Una festa d'adaptació total Bikeshow '09 + Festa de la Bici

bikeshow_2009_gran_interior

Benvolguts amics,
Els passats 13 i 14 de juny vàrem viure una agradable festa de bicicletes i, sobre tot, una gran festa d'experiències. Teníem apuntades una vintena de persones amb discapacitat que volien visitar-nos per a provar les bicis adaptades i demanar-nos consell sobre models, vies on practicar la bici, etcètera. I així va ser tot i que les previsions es van quedar curtes!!! El públic participant del Bikeshow també va venir al nostre espai i va provar les bicis adaptades. Tan dissabte com diumenge vam arribar a tenir gent fent cua a l'accés de Bicicleta Adaptada per a provar les bicis.

El diumenge vàrem participar a la Festa de la Bici. A les 7 del matí ja estàvem carregant bicis al remolc per anar al punt de reunió (Passeig de Gràcia cantonada carrer Aragó). A les 8,45h. ja començàvem l'adjudicació de bicis que s'havia fet prèvia reserva. Els participants provaven les bicis i nosaltres els ajustàvem seients, els pedals i els aconsellàvem sobre el seu ús.

A les 9,30h. els participants ja es varen dirigir al punt de sortida: carrer Aragó cantonada amb carrer Balmes. La munió de gent que hi havia llavors ja era molt considerable (uns quants milers de persones), el sol picava de ple i els globus de colors ambientaven uns carrers que havien de ser una immensa festa de bicis adaptades i no adaptades. Tots ens vàrem fondre en un mar de persones amb ganes de compartir un dia brillant en un majestuós espai urbà com és la ciutat de Barcelona.

Les mirades dels participants a la Festa de la Bici cap a les bicis adaptades eren de curiositat, però també de connivència, normalitat i voluntat de compartir un espai de tots amb tots. Eren mirades de simpatia, d'una completa acceptació de la diversitat funcional.

La divertida diversitat de vehicles: bicis de grans, bicis de nens, bicis de nois, bicis de noies, patins... disfresses, gorros, ulleres, colors, crits, música, festa, xiulets i... bicis adaptades!!! les nostres bicis varen despertar molta simpatia i bon humor.

En aquesta Festa de la Bici varen utilitzar tres models de bicis adaptades ben diferenciats: un model que s'impulsa amb el peus (la portava el jovenet Pol de 10 anys i ja fet un expert després de la seva estrena l'any passat a la jornada de Vies Verdes 2008, a Girona), bicis hand-bike (bicis que s'impulsen amb les mans) tipus esport i bicis hand-bike convencionals.

Tots i totes vàrem fer la sortida amb els familiars, acompanyants i amics a les 10 del matí. Estimàvem que potser trigarien una hora i mitja en completar el recorregut dels 14 km fins el Parc del Fòrum... previsió massa generosa! En 40 minuts ja havia arribat tothom! Fins i tot el jovenet Pol va arribar en poc més de 45 minuts.

Al Parc del Fòrum la rebuda va ser multitudinària. Tot plegat ja era una apoteosi de festa humana multicultural, multiracial i multifuncional. Una festa on la diversitat va ser la gran protagonista. I nosaltres hi erem!!!

A la cloenda vàrem entregar els diplomes acreditatius de participació a la Festa de la Bici i tots plegats vàrem compartir l'espai de Bici Adaptada que teníem junt amb totes les persones visitants que entraven a provar les nostres bicis.

Ha estat una experiència de Bici impressionant que queda renovada i amb compromís de seguir oferint-vos noves oportunitats de fer rutes en bici (la propera hem quedat pel 27 de juny, els qui voleu venir, apunteu-vos ràpid que queden poques bicis!).

Fins aquí amics el que ha estat fins ara la reunió més multitudinària de Bici Adaptada popular. Ja vàreu veure que tots en podem gaudir: personalment, amb família o amics. La bici adaptada és una dimensió d'esport i lleure que per a les persones amb discapacitat és fàcil d'usar i amb grans beneficis físics i espirituals!!! Hi ha força tipus de bicis adaptades i molts tipus d'adaptacions i per a tots el tipus de discapacitat, fins i tot per a les persones amb tetraplègia. Aprofiteu-ho!!!

Acabem dient que tota aquesta Festa ha estat possible amb la col·laboració del Consorci de Vies Verdes de Girona, Fundación Antena 3 i Atbach per les bicis que hem fet servir i amb el recolzament i patrocini indispensable de l'Ajuntament de Barcelona i Mutua General de Seguros. Els amics de Bicicarril d'Amer ens han ajudat amb el remolc de bicis i hem comptat amb el suport tècnic del Gabi, el David, l'Abraham i l'Isaac Serra, el Pau Bac, el Manel Heras, l'Albert Serrat i l'Albert Font. I gràcies també a tota la tasca promocional i de difusió que s'ha fet per l'equip de Gumfaus SL màrketing social - esport adaptat.

Gràcies a tots i totes que ens heu recomanat als vostres contactes per a confiar en nosaltres i també per venir i passar-ho bé tots junts.

Fins a la propera!!!

Cordialment,
Albert Font

BIKESHOW'09 - Bicicletes Adaptades!!!
L'esport adaptat ÉS ESPORT! (©GUMFAUS, SL)
Coordinador, patrocini i comunicació d'activitats lúdico-esportives.
Tel. 93 736 25 20
Móvil: 654 11 99 01
www.areadaptada.org
info@areadaptada.org

RECULL FOTOGRÀFIC DE LA JORNADA:
Deixem a la vostra disposició un recull de fotografies de la jornada. Per descarregar el arxius .zip, botó dret sobre l'enllaç i escollir l'opció "Guardar enlace como".

Paquet fotogràfic 1
Paquet fotogràfic 2
Paquet fotogràfic 3
Paquet fotogràfic 4
Paquet fotogràfic 5
Paquet fotogràfic 6
Paquet fotogràfic 7
Paquet fotogràfic 8

La nostra galeria d'imatges:

--- Fes click sobre les imatges per ampliar-les ---

 • bikeshow09festabici #1
 • bikeshow09festabici #2
 • bikeshow09festabici #3
 • bikeshow09festabici #4
 • bikeshow09festabici #5
 • bikeshow09festabici #6
 • bikeshow09festabici #7
 • bikeshow09festabici #8
 • bikeshow09festabici #9