Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

 • bicicleta adaptada
 • submarinisme adaptat
 • tennis adaptat
 • natació adaptada
 • kaiak adaptat
 • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Bicicleta adaptada / Camino de Santiago en bicicleta adaptada 2009

18
Set 09

Camino de Santiago en bicicleta adaptada 2009

interior

Del 31 d'agost fins l'11 de setembre vàries persones amb discapacitat, membres de l'Associación Española de Paraparesia Espástica Familiar, (AEPEF) van realitzar una travessa en bicicletes adaptades pel Camino de Santiago.

El periple es va iniciar a Pamplona i van continuar visitant Viana, Burgos, León, Astorga, Ponferrada, Villafranca del Bierzo i van acabar la travessa a la emblemàtica ciutat pelegrina de Santiago de Compostela.

DSCN2963 copyEls trajectes fets en bicicleta van ser principalment urbans, per carrils bici i per zones peatonals dels centres històrics de les ciutats visitades. L'ús de la bici adaptada en aquest cas ha estat principalment de passeig. La majoria de les persones que formaven el grup tenen capacitat per caminar (amb dificultat) ajudats de bastó o crossa. Les visites turístiques haurien estat impossibles de fer sense les bicicletes adaptades. Van realitzar trams diaris de fins a 20 km del Camino de Santiago. La característica principal era de trajectes plans amb desnivells suaus, molt apropiats per a fer-los en bici adaptada i sobretot tenint en compte que no eren experts usuaris de les bicis.

El dia d'inici del Camino, a Pamplona, Albert Font, representant el patrocinador de les bicicletes: Fundación Antena 3, va fer una explicació dels distints models de bicicleta (dos models hand-bike, un model a pedals i un model amb motor elèctric -cedit per Atbach- adequat per a persones amb major dificultat per autopropulsar una bici de mà). Un total de 12 bicicletes adaptades perquè el grup iniciés els seu particular Camino de Santiago.

Alguns participants, al principi els semblava dificultós l'ús de la bici. En molt pocs minuts va desaparèixer la por i tots estaven entusiasmats i amb ganes de començar. La bici adaptada és fàcil d'usar, permet llargs desplaçaments amb poc esforç, és còmoda i molt divertida!!!

IMG_0217 copyPassades unes hores, la compenetració dels usuaris i les bicis va ser complerta. Quelcom semblant a la connivència entre genet i la seva montura, sense la qual no podria realitzar els plaents i llargs desplaçaments. Tot i arribar cada dia, al final de la jornada, força derrotats de cansament, l'optimisme no parava de crèixer. L'ús de les bicis adaptades va ser determinant per a realitzar el Camino de Santiago amb facilitat. Sense elles hauria estat impossible realitzar kilòmetres de visites turístiques i de camins amb bonics paissatges.

Es agradable saber que ha estat una experiència molt positiva i fem partícips a totes les persones amb discapacitat que amb les bicis adaptades ja tenim la possibilitat de llargs trajectes turístics i/o esportius.

Quina és la foto d'aquests dies? Persones amb discapacitat realitzant el Camino de Santiago amb facilitat, amb un resultat final agradable. Sense les bicis adaptades hauria estat... impossible!

La bona planificació dels trams a realitzar, la selecció de les zones turístiques a visitar, els hotels i restaurants accessibles i les imprescindibles bicicletes adaptades, tot això ha permès unes vacances inoblidables i que recordaran amb afecte.

Està a l'abast de totes les persones amb discapacitat el realitzar rutes similars. Animeu-vos!!!

¡ESPORT ADAPTAT!

Esport en família, iniciació a l'esport, sortides en grup.
Grans rutes, rutes de cap de setmana, viatges, excursions.
Activitats d'esport adaptat per a escoles d'Educació Especial, Associacions, Clubs, Institucions públiques i privades, empreses, grups i individual.
En totes les activitats, segons l'ordre d'inscripció, tenen prioritat els nens amb discapacitat.

Albert Font
L'esport adaptat ÉS ESPORT! (©GUMFAUS, SL)
Coordinador, patrocini i comunicació d'activitats lúdico-esportives.
Tel. 93 736 25 20
Mòbil: 654 11 99 01
www.areadaptada.org
info@areadaptada.org

MOSTRA FOTOGRÀFICA DE LA JORNADA:
Deixem a la vostra disposició una mostra de fotografies de la jornada. Per a descarregar els arxius .zip, botó dret sobre l'enllaç i escollir l'opció "Guardar enlace como".

Paquet fotogràfic

Gal·leria d'imatges:

--- Feu click sobre les imatges per ampliar-les ---

 • compostela09 #1
 • compostela09 #2
 • compostela09 #3
 • compostela09 #4
 • compostela09 #5
 • compostela09 #6
 • compostela09 #7
 • compostela09 #8
 • compostela09 #9