Associació Àrea Adaptada

Associació Àrea Adaptada.
Orientem els nostres esforços cap a un col·lectiu de persones amb discapacitat, donant-los oportunitats en esport adaptat que actualment no tenen o es troben molt limitats en el seu accés.

Àrea Adaptada Associació
C/Gerani nº10
08228 Les Fonts
T. 93 736 25 20
Fax 93 736 25 21
info@areadaptada.org

 • bicicleta adaptada
 • submarinisme adaptat
 • tennis adaptat
 • natació adaptada
 • kaiak adaptat
 • cultura infantil
Col·labora amb Area Adaptada

Esport adaptat / Busseig adaptat / Jornada de Submarinisme Adaptat 2008 a Barcelona. Llibertat de moviment!

23
Març 09

Jornada de Submarinisme Adaptat 2008 a Barcelona. Llibertat de moviment!

foto_grup

El passat 28 de setembre es va celebrar la jornada amb una inscripció de 20 participants (quantitat autolimitada, ja que hi havia encara més persones amb ganes de venir) un rècord de participants, fins aleshores! També va ser molt nombrosa la quantitat de submarinistes entre instructors, dive-masters, rescues, etcètera.

foto_jornada_08_1Les excel·lents instal·lacions del Club Natació Barcelona van ser el marc ideal per a la pràctica dels bateigs de submarinisme. Amb una amplada de piscina de vint-i-cinc metres els participants varen gaudir d'un bon espai en un ambient ideal. Hem de dir que el Club Natació Barcelona va facilitat en tot el que estava a les seves mans la realització de la jornada.

Durant els dies previs a la jornada la selecció d'instructors i la llista de participants es va omplir ràpidament. Tothom volia venir a donar un cop de mà. Hem de dir que els membres de la comunitat de submarinistes que es comuniquen per les diferents plataformes de contacte per internet ens han manifestat el seu recolzament i molts dels qui no podien venir s'han ofert per altres ocasions. Moltes gràcies a tots!!!

La jornada va començar a les 7.30 h, a les portes del Club Natació Barcelona. Els instructors i alguns dels participants que venien de més lluny anaven arribant. Al voltant de les 8.15h va arribar el transport amb tot el material per al busseig. Entre tots es va descarregar i situar al costat de la piscina olímpica del Club Natació Barcelona.

A les 8.45 en una sala des d'on es podia contemplar el blau del mediterrani i la piscina on faríem l'activitat, començava la reunió d'instructors. A les 9.15 donàvem la benvinguda als participants i després de fer una explicació sobre el submarinisme i l'equipament que s'usa per fer-lo es van distribuir els grups d'instructors amb els participants. Tot va transcórrer amb un alt grau de complicitat i "bon rotllo" des del començament de la jornada.

foto_jornada_08_2A les 10.00 ens esperava un suculent esmorzar al restaurant del Club Natació Barcelona. Acte seguit: a la piscina! Els nervis dels participants es barrejaven amb les ganes d'una nova experiència que tots notaven a la seva pell. Així va començar la sessió de batejos a l'aigua. Passats els primers moments d'inseguretat que tots hem tingut davant d'un regulador, es transforma amb màgia... "puc respirar sota l'aigua!" les persones amb tetraplegia en molts casos tenen poca capacitat pulmonar i poder gaudir de la ingravidesa i respirar normalment tot i la poca capacitat pulmonar. Eren descobriments que es barrejaven amb emocions i ganes de fer més coses!!!

Les persones i les emocions... si no fos per les emocions que podem anar descobrint a la vida tot seria més gris i trist, oi? I consti que val per a tothom, ja que els espectadors de la Jornada podien també sentir les emocions en veure (participants inscrits i participants bussejadors) com de bé se sentien els participants en aquest fluir dinàmic d'energia positiva.

Aquesta va ser la clau de la jornada: l'energia positiva, el "bon rotllo" (tal com ho va qualificar l'Isabel Ribas, delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, durant l'entrega de diplomes i veient el resultats i la disbauxa entre participants, instructors i acompanyants.

La Jornada va ser una realitat gràcies al patrocini de l'Institut Barcelona Esports Club Natació Barcelona i Mutua General de Seguros i amb la col·laboració d'Alpha Subacuatic, el IEM (Institut d'Estudis Mèdics), que va ser present a la Jornada amb un equip preventiu, Fundació Institut Guttmann i FEDAS (Federación Española de Actividades Subacuáticas). L'organització de la Jornada va anar a càrrec de Gumfaus, SL -màrketing social- en la seva activitat d'"Esport Adaptat, ÉS ESPORT!".

Moltes gràcies a tots per la vostra entrega, la vostra il·lusió i la vostra manera de fer les coses. En la justa proporció... estem canviant el món de les coses perquè siguin coses per a tots... i per igual.

Albert Font
Submarinisme Adaptat 2008
Coordinador, patrocini i comunicació.

L'esport adaptat ÉS ESPORT! (©GUMFAUS, SL)
Coordinador, patrocini i comunicació d'activitats lúdico-esportives.
Mòbil: 654 11 99 01

La nostra galeria d'imatges:

--- Fes click sobre les imatges per ampliar-les ---

 • Jornada submarinisme 2008 #1
 • Jornada submarinisme 2008 #2
 • Jornada submarinisme 2008 #3
 • Jornada submarinisme 2008 #4
 • Jornada submarinisme 2008 #5
 • Jornada submarinisme 2008 #6
 • Jornada submarinisme 2008 #7
 • Jornada submarinisme 2008 #8
 • Jornada submarinisme 2008 #9